torek, 31. marec 2009

Malo sem važna

McCcrafty me je izžrebala.. Odločila se je za drugi krog podeljevanja bonbončkov in žreb mi je prinesel prstanček iz perlic.. Prispel je danes. Temeljito zapakiran in... ČUDOVIT!



Moja roka sicer ni elegantna podlaga za slikanje, a bistvo je v čudoviti kreaciji.
Pravzaprav mi je tudi prav kar malo na tesno, ma bo šla kakšna kila dol - nosi se pa krasno!

McCrafty, še enkrat hvala!

torek, 24. marec 2009

Novi bonbončki

Elizabeth Bell 7. april - poklanja cel spomladanski komplet WOJ štampiljk plus print enega od njenih del (iz ene od galerij Sweet Art Colour ali Sweet Art Ebony) po tvoji izbiri...

Jennifer - 12. april


Stressed mother - 14. april

Čisto nobenega se ne bi branila. Baje ne redijo...

petek, 20. marec 2009

Nikin prvi zobek

Najavil se je že dosti, dosti prej. Pikice sem videla že... saj ne vem, ma vsaj pred tremi tedni. In verjela, da je zunaj.
Pa ga ni bilo. Bile so pikice, žagice pa ne.

Danes ob desetih zvečer sem še masirala dlesni. Mazala z gelom, da bi vsaj malo omilila neusmiljeno tlačenje rokic vusta... Ni ga bilo - bile so pikice, žagice pa ne.

Malo pred enajsto sem jokajočo žverco, ki poleg vsega preboleva še visoko-vročinsko virozo spet pomasirala po dlesnih...

Ja, žagico imamo :)

Ko sem jo dala na veliko posteljo, je bila hitro na trebuščku (s pomočjo atijevega prsta) in prav dobre volje - kot bi kazala ponos na prvi zobek, ki ga je naredila.
Ne bi pa o tem, kako hitro se je razpoloženje zamenjalo, ko je pristala nazaj na hrbtu v svoji posteljici.

Zdaj grem nazaj. Mali kepi vreščanja in srce (predvsem pa ušesa) parajočega joka grem masirat dlesni. Morda dobimo danes še eno žagico. Časa je še dovolj.

petek, 13. marec 2009

Čudovit blog z bonbončkom

Našla sem krasen blog. Sonia dela izjemne in malo drugačne voščilnice. Priznam, da sem brala z odprtimi usti... Ja, dela tudi s Tildami, ampak meni so všeč ozadja in kombinacije papirčkov za ozadja...
Je pa po pomoti uspela izbrisati svoj blog. Celoten blog - si sploh ne znam predstavljati! In zbrala voljo za nadaljevanje. Oz. ponovni začetek. Nekaj je k sreči imela shranjenega, tako, da je lahko ponovno naložila, a vseeno...

No, za nov začetek ponuja slasten bonbonček - da bom pa spremljala njen blog, pa ne bi rabila take vabe - mi je všeč! Zelo. Bonbonček pa tudi.

sreda, 11. marec 2009

Še ena pobarvanka

Otočanka Riba-ribica okreva po kapi. In ker dobrih želja in lepih misli ni nikoli dovolj, je na otočku stekla akcija zbiranja lepih misli za čimhitrejše in uspešno okrevanje, ki sem se ji z največjim veseljem pridružila.

Riba-ribica, želim ti, da se čimhitreje spet srečamo v naši oazi, na otoku zakladov!

Kartončka ne bom kazala v celoti, vsekakor pa se ne bom odpovedala objavi pobarvanke na njem. Je namreč prva, ki je delno (kolikor sem pač imela barv) pobarvana z DistressInk blazinicami... In ja, nujno rabim še kakšno barvo... Čudno, a ne?

No, tam, kjer mi je barv zmanjkalo, so svoje naredile akvarelne svinčnik barvice. Zlate dodatke je pričaralo zlato gel pisalo, krilca pa imajo malenkosten dodatek bisernatega laka za nohte - niso premazana v celoti, le zgornji deli so malenkost poudarjeni.

Ozadje NI pobarvano - odtis je v celoti izrezan (se vidi pri srčku, ki visi z zapestnice) in položen na en prav poseben papir...

petek, 6. marec 2009

Morje.

Lani poleti smo se pri mojih starših pogovarjali s sosedoma, ki sta se vrnila z dopusta. Bila sta na Pagu, v apartmaju s polpenzionom v Metajni. Zadovoljna. Zelo.

Takrat sva z možem govorila, da bi pa drugo leto šli tudi mi.
Ker je blizu morja. Ker imajo okusno hrano (pa sta soseda gurmana, tako, da jima gre verjet). Ker je apartma, hkrati pa polpenzion in bi res tudi jaz imela nekaj od dopusta. Ker ni ježkov. Ker ni gužve - je na pol privat plaža. Ker je v zalivu nasut prod, ki je prijazen do otrok. Ker lastniki skrbijo za svoje goste.
Ker cena ni ubijalska.

In je kar veljalo, da bomo šli. In potem bi lahko šel možek za en teden še sam na morje in se odklopil čisto od vsega, jaz pa bi se s puncami cartala pri babici in dediju oz. mojih starših. Tako smo lani prakticirali, ko si zaradi visoke nosečnosti nisem upala na morje. Je šel sam. In se je imel lepo. Me tri (jaz, ena dvoletnica in ena prebivalka trebuha) pa tudi. Torej zadeva funkcionira.

Po novem letu pa puf.
Gremo v Pineto. Zaradi opcije zastonjskega bivanja (povsem legalnega). Kar pomeni, da bom jaz kuhala. Plus v glavnini čuvala hčeri.
Plaža je delno betonirana, delno skalnata, beton, ki se v vodo spusti kot rampa, pa vsaj polovico dneva sluzast in hudičevo spolzek. Če bo (takrat) triletnico trma že spustila, gre še vedno za sicer zelo samostonjo osebico, ki rabi roko, ko se spotakne. Še ne enoletnica bo v tistem času na tem, da naredi prve korake ali pa se bo še plazila za veliko sestrico - jasno, ne sme zaostajati (ta tendenca se kaže že danes, ko še niti dobro ne more sedeti in se po parih sekundah zvrne preko boka direktno na nos. Kot kegelj.)... Mame smo itak narejene z napako. Imamo samo po en par rok. Na mamo, ne na otroka...

Moja porodniška pokrije stroške plenic, Aptamila in druge hrane ter mojih zavarovanj (pa sem le osnovno zavarovana, da ne bo pomote), tako, da niti sanjati ne morem, da bi plačala dopust na Pagu. Otroški dodatek dobiva on. Se bolj splača zaradi davčne.
Pa še en nepričakovan priliv smo imeli, za katerega sva rekla, da bo za dopust. Na njegov račun.

Dopust?

Rahlo sem začela razmišljat, da bi (tudi) letos morje izpustila in šla s puncama k babici in dedku... Rahlo. A realno.

sreda, 4. marec 2009

Polizdelki in pobarvanke

V zadnjem času so polizdelki največ, kar zmorem. Enostavno ni toliko časa v enem kosu, da bi se lahko možganske celice, ki so odgovorne za ustvarjanje, dodobra segrele in razživele...

Pa saj tudi polizdelki so nekaj :)

Najprej Sem se malo poigrala z DistressInk blazinico TatteredRose, ki sem jo kupila rabljeno od Kokice. In se okužila! Zdaj hočem še več barv!

S Kokičinim nestijem izrezan papirček, distreserka in navadna temno rjava blazinica so ustvarile "prtiček" z vrtnico:



Štampiljka s tekstom in obe že omenjeni blazinici so pomagale, da je nastalo tole:



Dve Tildiki, ki mi ju je odstopila Kokica, in dve moji Willow so dobile nove oblekice s kombinacijo suhih barvic oz. navadnih svinčnik barvic vseh mogočih znamk in terpentina brez vonja, ki je sicer namenjen za delo z oljnimi barvami... Tehnika mi je všeč, moram jo pa še osvojit...





Toliko za zdaj...
Koki, tebi pa še enkrat hvala!

ponedeljek, 2. marec 2009

Okužena!

Od Kokice sem kupila rabljeno distress ink blazinico...
Včeraj ni bilo časa, danes pa sem vmes malo packala...

Prepozno za obrambo - sem že okužena! Ta "tinta" se pa tako fantastično razleze po papirju in vpije v njega, da že vidim, kam me bo spet neslo - v trgovino, ki take blazinice ima...

nedelja, 1. marec 2009

Obisk

Danes sem imela čudovit obisk.

Kokica, ki sem jo na bolšjaku ujela za nekaj igračk, mi je le-te dostavila, s sabo prinesla kup igračk, pripeljala svojo boljšo polovico (saj se še tako napiše, a ne?), pa še vrečko priboljškov je prinesla, vključno s krasno pobarvanko za našo juniorko...

Punci sta bili tokrat kar malo zapostavljeni, ker so bile igračke v prvem planu - najine in moževe, ki je svoje delil z gostom. A sta tudi dečvi prišli na svoj račun - najprej je eno mečkala Koki, potem pa drugo še njen petelinček :)

Od hroščka se je kadilo in upam, da nestiji niso skrhani, za odtise se ti še enkrat iskreno zahvaljujem, obema pa za sladkarije in krasno družbo!

Da smo se imeli krasno menda ni treba poudarjati... Vsaj mi smo se. Pa upam, da nismo bili čisto zanič gostitelji...

In da sta že varno prispela domov!