sobota, 30. oktober 2010

Drage čarovnice, ste preverile valjavnost vašega vozniškega za kategorijo M(etla)?

Do jutri do polnoči je še čas!
Potem pa lepo praznujte!



(nemogoč papir, no-name mešanica svinčnik barvic, poudarki z zlatim flomastrom in belim Sakura Soufflě pisalom)

5 komentarjev:

K pravi ...

Jp, moja je še vedno veljavna. Metla je pa tudi skoz lepo naoljena in čaka naslednji polet ;)

Sonja pravi ...

Velja, velja.. moji nikoli ne poteče veljavnost, se mi zdi, da samo kategorije z leti rastejo :)))))
Si not padla, a ne? :))))

gordy pravi ...

Bi se lahko reklo, ja :)
Vidiš, oči niso več "tiste", razmerja pa še preveč... Ma sem našla neke skice izpred ohohooo let... Tam spodnji del obraza ni dodatno razpolivljen, pač pa uporablja tudi tretjine in širina obraza v višini oči je enaka petim očesom...
Zdaj me pa dlani mučijo, hihihi

Sonja, a ti imaš vse te medije doma? In če, mi lahko poveš, kakšne so cene? Ker drugega tedna se ne morem lotit, če ne vem, s čim bi lahko nadomestila zahtevani gel... Pa itak - uporabnost transferjev že zdaj vidim na mnogo načinov...

Sonja pravi ...

Moj prvi obraz je bil risan po knjigi, ki sem jo kupila za dečvo. Notri je realističen obraz z ne vem koliko črtami. Meni pa ni do portretov, tistih pravih. Samo do obrazov, ki so vseh sort. In ja, všeč so mi taki ne čisto pravi obrazi, z malce odpuljenimi proporci, s poudarki, ki jih v življenju ni. Če zgleda preveč realistično, se potrudim uničit realnost.
Za sabo imam že kar nekaj plačljivih tečajev in še nekaj ogledanih.. bi, pa denarnica ne dovoli. In ja, sproti ob tečajih prideš hitro tudi do zaloge medijev. Ker drugače ne moreš delat. Niso poceni, kaj čem ti lagat. Največ uporabljam soft gel gloss (tule pride super za transfer) in matte medium (če z njim prebarvam akrile, se da spet čez risati s svinčnikom), oba sta Goldnova, kupljena v Artu v City parku. Vsaj za matte vem, da je cena manjše pakunge 14 evrov. Prejšnji teden sem izkoristila 20 odstotni popust, ki so ga imeli.
Slikanje mm slik ni poceni hec. V osnovi poskušam uporabiti prav vse, kar imam doma, tudi krafti barve, tiste poceni. Pa štampiljke, blazinice, bleščice... šablone si naredim sama, pa kake štampiljke iz mosgumija. Ampak pri medijih pa nimam kaj, raje kupim znamko, ki mi ustreza, kot poceni nadomestek. Poleg Goldna mi je všeč tudi Liquitex iz iste trgovine, ki je cenejši. Včasih pa enostavno ni poceni nadomestka.
Transfer bi mogoče lahko naredila tudi z belim lesnim lepilom. Za sprobat bi bilo.. na kak navaden papir, jasno :) da ti ne bo potem hudo. Sicer pa namesto transferja samo prilepi sliko, saj jih je dosti naredilo točno tako. Če te bo še naprej držalo, pa si boš kupila kak medij.

gordy pravi ...

Hvala, Sonja! Zlata si!
Ne bom nalepila slikce... Ker bom tudi kartonko naredila :) - nimam nič primernega, pa - kot sem že enkrat napisala - prvič grem po šolsko :)

Medij mi bo prav prišel že na enem projektu, ki me v kratkem čaka, zato ne bom "raziskovala" bližnjic ;)