ponedeljek, 16. november 2009

Gripoze

Moji punci bosta vsaj ta teden doma. Sem ju šla v vrtec iskat med dnevom.

Zadnjič, ko sem šla v mojo ljubo Savinjsko z obema zakladoma v avtu, sem prvih nekaj kilometrov hitre ceste prevozila povsem trda.
"Kaj, če mi nasproti pripelje kakšen norec? Kaj, če tale pred mano zapleše malo v levo? Kaj, če se kdo zabije vame od zadaj? Kaj, če...?"
K sreči sem se hitro spravila k pameti, se sprijaznila z dejstvom, da, če mi je namenjeno, da umrem na cesti ali pa da tam ubijem svoja otroka, da se remu ne bom mogla izogniti, se sprostila in bistveno bolj varno (ja, ne moreš biti varen voznik, če si čisto trd na sedežu) in tudi srečno pripeljala do cilja.
Toliko želim dodati k paniki, paničarjenju in ostali solati.

Ob pogledovanju v nebo pogosto vidim mrežo sledi, ki jo puščajo letala... Običajno so linije malo vzporedne pa malo zavite... Ne ravno urejene.
Včasi se pa zgodi, da so linije razporejene v dokaj pravilno mrežo (odvisno od vetra). In običajno taki mreži sledi en zanimiv pojav. V zraku namreč opazim mušice z belim zadkom. In če jih ujameš (letijo bolj počasi kot tiste brez), vidiš nekakšne bele dlačice, ki v dlani skoraj praviloma vsaj delno odpadejo z mušice.
Nimam pojma, za kaj gre. Morda sploh ni pogojeno z letali. Lahko je vpliv Cinkarne oz. pravilneje rušenja stare Cinkarne. Lahko je kaj narobe z mušicami, morda bolezen, parazit... Lahko je konec koncev tudi vpliv letal oz. česa, kar bi potencialno lahko posipali iz njih (me pa prav zanima, kako bi lahko kontrolirali, da neka reč pade na točno omejeno območje).
Pa ni pomembno - pomembno je, da se taki reči ne moreš ubežat - kam se ji boš pa skril, če pa Saharski pesek lahko najdeš tudi na vrhu Alp?

In se pač sprijazniš. Spremeniš, kar lahko, in se sprijazniš s tistim, kar ne moreš...

In še v pojasnilo na prva stavka tega zapisa.
Punci ne ostajata doma zato, ker paničarim. Po posvetu z zdravnico glede obolenja, ki ga je naša tavelika prebolela in glede na trenuten izbruh gripe (nove in stare) ter ostalih viroz, je za imunski sistem večje hčere bolje, da se ne izpostavlja po nepotrebnem. In ker mi tamala, ki je prejšnji teden prebolela vnetje ušesa, lahko ravno tako kaj pritrese domov, se bomo pač šli počitnice. Vsaj za nekaj časa.
Ne bi o tem, da sem prejšnji teden svojo porcijo virusov predelovala sama (res bi rada verjela, da dokončno!!!) in da bi mi zelooo ustrezalo tistih osem ur počitka...

Ni komentarjev: