sobota, 29. maj 2010

Obsesija?

Ne vem, če ravno obsesija, a vsaj malo sem usekana na štiriperesne deteljice...

Skoraj vedno, kadar le malo bolj intenzivno gledam v deteljo, najdem vsaj kakšno... In vsaj s štirimi peresi...

Zadnjič sem na robu travnika pri mojih strših najprej našla eno...

...slab meter proč pa še eno...

In eno od teh dveh sem prijavila na Nikonov natečaj pod naslovom Jaz sem sreča (za kar nekaj luštnih oglaskov predlagam ogled enega od mojih preteklih prispevkov, v katerem so tudi povezave).
Če vam je ta preprost naravni čudež, simpatičen simbol sreče in bogastvo zelenih odtenkov v oglasu všeč, vas vabim k sodelovanju - s klikom mi pomagate na poti med prvih sto (ja, še dolga, morda predolga, pot je do tja), morda pa Nikon obdari tudi vas...

Če nadaljujem zgodbo.

Kak dan kasneje sem približno dvajset metrov proč našla še eno...

...in še drugo trideset centimetrov od prve...

Vsekakor je bil moj rekord pred letom ali več najdeno "gnezdo" več-kot-tri-peresnih deteljic :) Tam so bile (vsaj) tri sedemperesne, (vsaj) sedem šestperesnih, (vsaj) devet petperesnih in nimam pojma koliko štiriperesnih deteljic... K sreči imam nekaj prič, ker fotke nimam, deteljic pa tam tudi ni več - tik pred košnjo sem jih pokazala sestrični in nabrala si je precej velik šopek več-kot-tri-peresnih deteljic :) Morda je katero posušeno le shranila? Jo moram ob priliki prav vprašat :)
No, po košnji ni na tistem mestu (do danes) zrastla nobena več :(

Kaj pa peresa oz. listki? Enkrat samkrat sem imela izjemno srečo - našla sem trinajstperesno deteljico.. Še kot otrok... In žal je nisem shranila tako, da bi jo (do danes) uspela najt... Kasneje sem enkrat našla še devetperesno, sedem- in manjperesne pa še kdaj pa kdaj...

Danes pa sem vendarle našla prav poseben biserček :) Okrasna deteljica, zajčja deteljica, kisla deteljica... Več imen za luštno rastlinico, ki je doslej še nisem videla v več kot triperesni obliki... Tokrat pa se mi je posmejala prava štiriperesna lepotička :) V koritu ob terasi ene izmed piranskih restavracij ob obali...Štiriperesnih deteljic ne trgam. Če jo že hočem imeti, me boste videli kleče na tleh "gristi travo". Jp, če že, potem jo odtrgam z zobmi, odgriznem pravzaprav!

A v zadnjem času sem se odločila, da si jih bom raje pofotografirala.
In ne, nimam vedno fotoaparata pri roki - le zapomnim si mesto najdbe in ga s fotoaparatom znova poiščem...

Ni komentarjev: